Махат оферти Аll Inclusive от малките хотели

  • 23 август 2011 06:23

  • 2071
  • 2
Махат оферти Аll Inclusive от малките хотели
©

Малките хотели с ниска категория по всяка вероятност ще бъдат лишени от правото да предлагат системата all inclusive, защото нямат възможност да подготвят достатъчно богато меню за гостите си, така както е по цял свят. Това съобщи за „Монитор” изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните Йордан Войнов.

Системата, която е приоритет на петзвездните хотели, през последните години се опорочи доста у нас и дори съвсем невзрачни места за отдих се опитват да нахранят гостите си в рамките на бюджет от три до пет лева. В момента Министерството на икономиката, енергетиката и туризма категоризира хотелската база, ние нямаме намерение да правим такава оценка, каза д-р Войнов. Срокът на тези категории е 5 години. Идеята е да се отсеят хотелите, които могат да предлагат услугата според възможностите за хранене.

Кухнята на тези заведения трябва да има възможност да подготвя богат асортимент от вкусотии, които е прието да се предлагат при ол инклузива, разкри шефът на хранителната агенция. Сега се оказва, че хотелите с една и две звезди предлагат това, което се прави в хотелите от най-висока категория. Там цената на all inclusive е от три до пет лева и всеки може да си направи заключение за какво хранене става дума. През последните години почти всеки хотелиер иска да осигури all inclusive на гостите си, като целта е да ги задържи в базата с евтин пакет.

Затова не е рядкост, когато срещу сериозна сума туристите получават сухи курабии за следобедна закуска гарнирани с разредено кафе и изстинал чай= Затвор за търговците и производителите, които предлагат храни с изтекъл срок на годност, предлага още Йордан Войнов. Практиката показва, че в момента има засилени нарушения със стари храни и продоволствия с неизяснен произход. Считаме, че в този случай паричната санкция не е достатъчна мярка и следва да се криминализира действието, при което съзнателно се практикува търговията и предлагането на негодни храни, каза Войнов.

По този начин компетентните органи ще могат без проблеми да повдигнат обвинение при необходимост. Съществуват два варианта да се реализира рестриктивната идея - през Закона за храните или през Закона за ветеринарномедицинската дейност. Това обаче допълнително ще се уточнява от юристите. Ще се запази и глобата като санкция за тези, които  несъзнателно са допуснали продоволствия с изтекъл срок на годност да бъдат все още на тезгяха.

Последвайте канала на

Novini.bg
2071 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2011.10.03 | 19:54

2
е кат искаш да ядеш скъпо кисело мляко стой си у вас :-D тя тъс практика не е само у нас . навсякъде по света където е олл инклузив е от ясно по ясно че се купуват само евтини продукти от които разбира се няма да умреш !!!
Varnenka

2011.08.29 | 15:12

1
Ne e nikakva garanciq ,4e v po visokite kategorii all inkl. e svesten kypyvat se evtini prodykti napravo boklyci!!!

Добави коментар

Водещи новини