Вдигат аквапарк за 10 млн. лева

  • 26 август 2013 15:07

  • 3571
  • 0
Вдигат аквапарк за 10 млн. лева
©

Изграждане на нов аквапарк предвижда мащабната инвестиционна програма на курортен комплекс Албена, която ще се изпълни в следващите две години. В нея е предвидено също така реконструкция на хотел „Кардам“ и базара, както и изграждането на нови тенис кортове, нови две плажни библиотеки и 10 библиотеки с читални в хотели в курорта, пише „Монитор”.

„Първото, което започваме още през септември, е строителството на аквапарк, който ще е разположен на площ от около 30 дка. Смея да твърдя, че ще предложим на гостите си „мерцедеса“ в аквапарковете – внасяме съоръженията от Канада за разлика от всички други, които са турски. Инвестицията е в размер на 10 млн. лв., като това е само първият етап“, каза изпълнителният директор Красимир Станев по време на тържеството по случай 44-ия рожден ден на комплекса.

Наред с това курортът залага в началото на лято 2014 да отвори врати първият литературен ресторант – „Ханът на Сарандовица“. Той е в чест на Йовков, като в него посетителите ще имат възможност благодарение на сътрудничеството ни с къщата музей на Йовков в Добрич да видят и малка експозиция, свързана с Певеца на Добруджа, добави Станев. В него ще се предлага изцяло традиционна българска кухня.

За 44 години в Албена са почивали 7 331 941 туристи, обяви Маргита Тодорова – директор „Маркетинг“ в комплекса. Тя добави, че за 45-годишния юбилея компанията ще се постарае да открие първия турист, изкъпал се в морето при откриването на комплекса на 24 август 1969 г. Сред изненадите, които ще предложи курортът на туристите си догодина, ще са продукти и услуги на цени от 1969 г.
 

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3571 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини