Бургас ще си има истинска тропическа гора и океанариум

  • 17 януари 2013 16:52

  • 5281
  • 0
Бургас ще си има истинска тропическа гора и океанариум
©

Да бъде открита процедура за изграждане на Океанариум в Бургас. Това предложение внесе за разглеждане в Общинския съвет кметът на града Димитър Николов.

Идеята е създаването на грандиозното съоръжение да стане в парк "Езеро" чрез концесия, като бъдещият инвеститор го проектира, изгради и поддържа, пише news.bg.

В параметрите на концесията са включени: oкеанариум с аквариуми от черноморски, средиземноморски и океански видове; делфинариум със зала за представления и места за отдих на делфините; аквапарк със закрита и открита част; СПА зона; тропическа гора с истински растителни видове; обекти за търговска дейност, зелени площи, паркинги, транспортна и инженерингова инфраструктура.

Анализите показват, че за осъществяване на проекта е необходима инвестиция в размер минимум 80 млн. лв.

Предложението за концесията се внася за разглеждане във връзка със заявен инвеститорски интерес, съобщава от пресцентъра на общината.

Проучванията сочат, че трябва да се обогатят формите на предлаганите дейности в парковете, за да се допълват във функционирането като активни зони.

Реализирането на проекта ще допринесе за увеличаване на туристопотока в града, което ще стимулира съпътстващите туризма дейности. В самия комплекс ще се разкрият нови работни места - и на фаза изграждане, и на фаза експлоатация. Ще се подобри и качеството на градската среда, тъй като теренът ще бъде облагороден. Инвестиционното намерение отговаря на стремежа на Бургас да развива целогодишен туризъм.

Изготвен е подробен анализ, който доказва ползите за общината при осъществяване на тази концесия.
 

Последвайте канала на

Борислава Борисова
5281 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини