Браншът поиска незабавно преместване на туризма от Пловдив в София

  • 08 юли 2013 07:48

  • 1391
  • 1
Браншът поиска незабавно преместване на туризма от Пловдив в София
©

Всеки 8-и лев в България се генерира от туризма и затова трябва да поставим въпроса дали ще има институционална рамка. Затова е необходимо незабавно назначаване на ресорен зам.-министър. Това заяви пред БТВ Бранимир Ботев, председател на Асоцияцията на производителите и търговците на спиртни напитки. Поискахме в срок от 6 м. да се направи нормативната рамка, изграждане с помощта на индустрията стратегия за 10 г. , каза Ботев.

В момента всичко е на автопилот, каза Станимир Станков от Национална асоциация по СПА и уелнес. Той поиска незабавното преместване на Агенцията по туризма от Пловдив в София. Решението за преместването на администрацията беше взето от вицепремиера Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи. Очакваните приходи са 3,2 млрд. лв. В последно време се залита по различни теми в туризма, а страната ни може да развива туризма в 4-те сезона. В момента се използва само 10% от минералните води, каза Станков.

Последвайте канала на

Novini.bg
1391 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
канара

2013.07.22 | 15:40

1
Много ги боли ,че това министерство е извън София.И какво като отиде в София? Още на следващия ден ще потекат реки от пари и злато може би? Комплексари!

Добави коментар

Водещи новини