300 000 британски туристи посещават България всяка година

  • 07 юни 2013 17:04

  • 1003
  • 0
300 000 британски туристи посещават България всяка година
©

Англичаните харесват много България и в страната идват 300 000 туристи всяка година. Доста британски граждани имат къщи тук и живеят целогодишно.

Това каза във Варна посланикът на Великобритания у нас Негово превъзходителство Джонатан Алън, цитиран от агенция "Стандарт нюз". Алън е на посещение в морската столица по повод отбелязването на Британската седмица в България. "Има много българи, които работят на Острова и не виждам да има дискриминация от страна на правителството на Великобритания и работодателите.", каза още дипломатът. Според него в бизнеса във Великобритания се интересуват кой е най-добрият за поста и не е вярно, че британският работодател предпочита свои сънародници, отколкото хора от едни или други европейски държави.

Посланикът на Великобритания припомни, че "Мелроуз рисорсиз", която сондира край Галата за нефт и газ, е най-големият британски инвеститор в България. "Зная, че се опитаха с нов проект, но той нямаше успех и компанията ще прави анализ на причината за това дали са били на грешното място или там не е имало газ", коментира посланикът. Той посочи, че едно от големите предимства на страната ни е нейното местороположение, а и с ниското ниво на данъци България е хубаво място за привличане на инвестиции. Но проблеми винаги има и един от тях е съдебната система - не винаги е ясно, че има бързи решения, коментира още Алън.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1003 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини