Морето излиза с 30% по-евтино

  • 11 март 2013 09:23

  • 2130
  • 0
Морето излиза с 30% по-евтино
©

Лятната почивка на нашенци може да излезе с до 30% по-евтина, ако се резервира отсега. Хотелиери и туроператори предлагат отстъпки при резервациите за ваканция на морето до края на март. Това каза директорът на Института за оценки и анализи в туризма Румен Драганов, пише вестник "Преса".

В момента луксозните хотели по родното Черноморие изкушават с евтини оферти. Четиризвездните предлагат нощувка, ползване на СПА център и ол инклузив за 40 лв. на човек. В разгара на сезона, ако резервацията е отрано, цените им стигат 60 лв. Намалените оферти за морето ще продължат до края на май, но отстъпките ще стават все по-малки, категорични са туроператори. 30-процентовата, която важи сега, ще се стопи до едва 5 на сто в края на пролетта.

На 31 март минава и последният влак с отстъпки за великденските празници, които са до 15%. За почивните дни покрай Великден има голям интерес към Велинград, Хисаря, Велико Търново, Боровец и Банско, каза председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин. Той добави, че ранните записвания за морето също вървят добре, като българите търсят предимно среден клас хотели.

Според данни на Драганов, миналата година покрай Възкресение 280 000 българи са пътували в страната, а 100 000 - в чужбина, предимно в Гърция.

Рагин обаче твърди, че протестите може да повлияят зле на имиджа на България. "Има данни че медиите в Германия и Русия предупреждават, че у нас ситуацията е напрегната", каза той. Експертът добави, че това може да окаже негативен ефект върху пътуванията на чужденци у  нас. "Много малко остава да влезем с списъците на рисковите държави", предупреди Рагин.

Последвайте канала на

2130 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини