Държавата отделя 20% от концесиите за културно-исторически паметници

  • 08 януари 2013 10:50

  • 552
  • 0
Държавата отделя 20% от концесиите за културно-исторически паметници
©

20 % от държавните концесии ще бъдат отчислявани за поддържане на културно-историческите обекти в различни градове на страната. Сумата надхвърля 30 млн.лв, заяви за Дарик радио заместик-икономическият министър с ресор туризъм Иво Маринов.

Говорим основно за археология, консервация и социализация, уточни той. Има много обекти, които имат нужда от поддръжка и за пример ще ви дам гробницата в Старосел, която задължително е да се завърши. В момента видът на входа е крайно неугледен с тази дървена конструкция и висящи найлони, категоричен бе зам.-министъра. Очакваме старт и на Норвежката програма, по която конкретно в Пловдив ще бъде финансиран втория етап от реконструкцията на Римския стадион и дейности по Одеона, допълни Маринов.

По думите на зам.-министъра, през 2012г. в Пловдив са нощували над 400 000 туристи, като повече от 150 хил. от тях са чужденци. Това е с 25% повече от 2011-та година, допълни той. 90% от туристите са доволни от условията на предоставените услуги в бранша, каза още Иво Маринов. За да продължи града да се развива в същата насока, трябва задължително да се разработи единна рекламна стратегия, с давност поне до 2020 година, каза още в ефира на Дарик радио зам.-министърът.

Последвайте канала на

Novini.bg
552 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини