Петролът поскъпна в очакване на ураган в Мексиканския залив

  • 09 септември 2024 09:16

  • 152
  • 1
Петролът поскъпна в очакване на ураган в Мексиканския залив
© gettyimages

Цените на петрола се покачиха в днешната азиатска търговия под натиска на опасения, че формиращ се в Мексиканския залив ураган може да засегне добива и преработката на петрол в региона, предаде Ройтерс. Друг стимул за поскъпване е възстановяването на пазарите след петъчните разпродажби, последвали по-слабите от очакваното данни за трудовия пазар в САЩ.

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, добавиха 99 цента или 1,39 на сто до 72,05 долара за барел. Американският лек суров петрол (WTI) поскъпна с 1 долар или 1,48 на сто до 68,67 долара за барел.

В Мексиканския залив се заражда буреносна система, която може да прерасне в ураган, преди да достигне югозападните брегове на САЩ, предупреждават метеоролози. В района се намират около 60 на сто от рафинериите на САЩ.

Петролът спря да поевтинява

Същевременно пазарите започват да се възстановяват от спада през миналата седмица, посочват пазарни анализатори.

При затварянето в петък сортът Брент беше загубил 10 на сто от цената си, достигайки най-ниското си ниво от декември 2021 г., а американският лек - 8 на сто до най-ниското ниво от юни 2023 г.

Суровият петрол регистрира най-сериозния си спад на седмично ниво от 11 месеца заради събиращите се облаци над американската икономика, посочват анализатори от Ей Ен Зет (ANZ) в бележка до клиентите си.

Последвайте канала на

Калина Христова
152 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.09.09 | 13:38

1
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

Добави коментар

Водещи новини