Петролът спря да поевтинява

  • 05 септември 2024 09:14

  • 175
  • 0
Петролът спря да поевтинява
© Pixabay

Цените на петрола задържаха спада си в днешната ранна азиатска търговия след среднощните разпродажби, като инвеститорите се сблъскват с ниско търсене, контрирано от очакванията ОПЕК+ да съобщи, че забавя планираното за октомври увеличение на добивите, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, добавиха 9 цента или 0,12 на сто до 72,79 долара за барел, след като в предишната сесия загубиха 1,2 на сто.

Американският лек суров петрол (WTI) с доставка през октомври поскъпна с 12 цента или 0,17 на сто до 69,32 долара за барел след спад от 1,62 на сто в сряда.

Групата ОПЕК+ обсъжда евентуалното забавяне на повишаването на добивите със 180 000 барела от началото на октомври, след като цените на петрола достигнаха във вторник 9-месечно дъно, съобщават запознати източници. Краят на петролните проблеми в Либия и слабото търсене в Китай понижи цените, което пък накара групата да премисли увеличението.

Петролът на ОПЕК спадна под 77 долара за барел

Дискусиите в ОПЕК+ носят известно облекчение на пазара, посочват анализатори от Ей Ен Зет (ANZ), които обаче допълват, че опасенията около Китай продължават, след като промишлената активност в страната през август се свива за четвърти пореден месец.

Последвайте канала на

Десислава Станева
175 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини