ОДБХ-Шумен отмени разпореждането си за пункта за трюфели в Ивански

  • 02 август 2024 15:54

  • 557
  • 0
ОДБХ-Шумен отмени разпореждането си за пункта за трюфели в Ивански
© Pixabay

Проверката на ОДБХ-Шумен на склад за трюфели в село Ивански е приключила в полза на търговеца, съобщават от дружеството.

Оттам посочват, че с два констативни протокола от 23.07.2024 г., ОДБХ-Шумен е отменила разпореждането за спиране на наличните трюфели възбранени със съответните разпореждания с мотивите, че представените документи съответстват на количеството трюфели и доказват техния произход.

Уточнява се още, че подаденият сигнал е от хора, незапознати с дейността на дружеството и целящи унищожаване на конкуренцията.

БАБХ откри сериозни нарушения в пункт за трюфели в Ивански

Припомняме, че в обекта за трюфели в село Ивански, област Шумен, бе извършена комплексна проверка от органите на ОДБХ-Шумен, НАП, МВР и ДАНС на 12.07.2024г. При нея е била установена липса на документи, установяващи проследимост и продажба на продукцията на фирмата, която стопанисва обекта, според подадената информация от БАБХ. След 6 март 2024 г. не са представени попълнени дневници от системата за самоконтрол – входящи и за проследимост, а за продажби изобщо не е воден от началото на годината. От фирмата е обяснено, че всичко след тази дата се води в електронен вид от управителя и може да бъде предоставено по официален път заедно с придружаващи документи за постъпили трюфели и документи за продажба. Вследствие на това дейността на обекта бе спряна.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
557 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини