Проверяват храната по Черноморието и здравните книжки на персонала

  • 20 юни 2024 14:21

  • 680
  • 2
Проверяват храната по Черноморието и здравните книжки на персонала
© Gettyimages

С началото на активния летен сезон по Черноморието започват и проверки за качеството на храните. Инспекторите влизат в магазини и ресторанти. Те обаче често се натъкват на сгради в лошо състояния, с падащи мазилки и ръждясали хладилници.

Летовниците трябва най-много да внимават за любимата храна през лятото на морето - рибата.

"Преди всичко трябва да се следи хигиената на щанда, където се предлага рибата. Тя трябва да бъде в количество, което трябва да се реализира в рамките на три часа от приготвянето ѝ. Самата готова риба, когато е прясна, си личи. По свежестта, панировката", заяви представителят на БАБХ-Бургас д-р Тодорка Петрова, предаде Bulgaria ON AIR.

Пробутват ни развалени зеленчуци

Много често в ресторантите по морето мамят с млечните продукти. Инспекторите ще следят дали в менюто е посочено, когато става въпрос за имитиращи продукти. В малките ресторантчета по морето твърдят, че обикновено храна от предния ден не се предлага. 

"Ние не приготвяме огромно количество храна, нашите туристи не са "ол инклузив" като в Слънчев бряг - храним малко хора и обикновено знаем какво количество. Когато наближи времето за края на закуската, ние поне 40 минути преди това спираме да приготвяме каквото и да е", каза управителят на ресторант Гергана Йовчева. 

Проверени бяха и здравните книжки на персонала. Проверките ще продължат през цялото лято, като се предвижда към тях да се включат и инспектори от полицията, данъчните и здравните власти. При административни нарушения глобите започват от 2000 лв.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
680 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Халкидика

2024.06.20 | 20:36

2
Честито на поредните балъци, които тая година ще си изпатят на българското Л. айноморие! Глупаците в тая страна не свършват ей!

2024.06.20 | 14:31

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини