Безработицата във Великобритания през април се покачва

  • 11 юни 2024 10:29

  • 486
  • 1
Безработицата във Великобритания през април се покачва
© pixabay

Коефициентът на безработица отново леко се повиши във Великобритания до 4,4 на сто през април спрямо 4,3 на сто в края на март, продължавайки непрекъснатото нарастване от края на 2023 г., предаде Франс прес.

"Коефициентът на безработица като цяло се е увеличил" от втората половина на 2022 г. "въпреки период на спад през втората половина" на 2023 г., отбелязва Националната статистическа служба в месечния си доклад за пазара на труда във Великобритания.

Трудовият пазар показа през апрел повече признаци на охлаждане, тъй като нивото на безработица се повиши, при все че заплатите продължават да растат, отбелязва Ройтерс.

Равнището на безработица през април от 4,4 на сто е най-високото от септември 2021 г., съобщи националната статистика.

"Данните за този месец продължават да показват признаци, че пазарът на труда може да се охлади, като броят на свободните работни места все още намалява и безработицата се увеличава, въпреки че растежът на доходите остава относително силен", отбелязва Националната статистическа служба.

Британските заплати, без бонусите, които се наблюдават от "Банк ъф Ингланд" (Bank of England), са нараснали с 6 на сто през трите месеца до края на април в сравнение със същия период на миналата година.

Последвайте канала на

Калина Христова
486 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.11 | 13:12

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини