Без големи ценови промени се котира петролът днес

  • 28 май 2024 09:01

  • 376
  • 1
Без големи ценови промени се котира петролът днес
© gettyimages

Цените на петрола останаха стабилни в азиатската търговия днес, докато инвеститорите очакват данни за инфлацията, за да оценят бъдещата парична политика на САЩ и решенията за производствената политика от срещата на ОПЕК+, които трябва да бъдат взети на 2 юни, съобщава Си Ен Би Си, цитирани от БТА.

Петролът сорт Брент с доставка през юли отстъпи 3 цента до 83,07 долара за барел. По-активно търгуваните августовски фючърси загубиха 4 цента до 82,85 долара за барел.

Американският лек суров петрол с доставка през юли се котираше при цена от 78,68 долара за барел, което е с 96 цента или 1,2 на сто повече от цената в края на петъчната търговия. Пазарите в САЩ вчера бяха затворени заради почивния ден по случай Деня на паметта.

Петролът на ОПЕК спадна под 82 долара за барел

Петролът поскъпна с над 1 процент в понеделник в рамките на вяла търговия поради официални празници във Великобритания и САЩ. 

Последвайте канала на

Калина Христова
376 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.28 | 12:46

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини