Петролът възобнови възходящия си ход

  • 09 април 2024 10:39

  • 281
  • 1
Петролът възобнови възходящия си ход
© Getty Images

Цените на петрола се покачиха в азиатската търговия днес на фона на все по-песимистичните нагласи сред инвеститорите, че преговорите между Израел и ислямистката групировка "Хамас" ще доведат до прекратяване на огъня в ивицата Газа, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се покачиха с 28 цента до 90,66 долара за барел.

Котировките на американския лек суров петрол поскъпна с 21 цента до 86,64 долара за барел.

Петролът рязко поевтиня със спадането на напрежението в Близкия изток

Нов кръг от дискусии за прекратяване на огъня между Израел и "Хамас" в Кайро сложи край на поскъпването на петрола. Последва спад в цената на сорта Брент и на американския лек суров петрол.

По-късно израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че е определена дата за нахлуването на Израел в анклава Рафах в Газа, без да уточнява коя е тя. По този начин той "сложи край на надеждите, които за кратко обзеха пазара вчера, че геополитическото напрежение в региона може да отслабне", заяви Тони Сикамор, пазарен анализатор от "Ай Джи" (IG).

Последвайте канала на

Константин Тодоров
281 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.09 | 11:05

1
Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки----> do.my/alkotox

Добави коментар

Водещи новини