Петролът поскъпна днес

  • 12 април 2024 09:18

  • 356
  • 2
Петролът поскъпна днес
© pixabay

Цените на петрола се повишиха в азиатската търговия на фона на повишеното напрежение в Близкия изток, което увеличава риска от проблеми с доставките на суровината, предаде Ройтерс. Цените обаче към момента са надолу спрямо края на миналата седмица с около 1 на сто заради спад в очакванията, че предстои скорошно понижаване на лихвите в САЩ, където в сряда бе отчетена по-висока от очакваното инфлация.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се повишиха с 51 цента или 0,57 на сто до 90,25 долара за барел.

Котировките на американския лек суров петрол се покачиха с 61 цента или 0,72 на сто до 85,63 долара.

Петролът поскъпва заради опасения за ирански удар по Израел

Причина за нарасналото напрежение в Близкия изток са удари по иранското посолство в сирийската столица Дамаск, за които Техеран твърди, че са осъществени от Израел. Правителството на Бенямин Нетаняху не е посочило, че ударитре са извършени от Израел, но върховният лидер на Иран, аятолах Али Хаменей, заяви в сряда, че Израел "трябва да бъде наказан и ще бъде" за атаката.

САЩ очакват атака от Иран срещу Израел, но такава, която няма да бъде достатъчно мащабна, за да въвлече Вашингтон във война, според американски представутел, допълва Ройтерс.

Последвайте канала на

Калина Христова
356 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 07:41

2
❤️ Г­о­­­р­е­щ­­и­ ­м­­о­­­м­­­и­ч­­е­­т­­­а­­ ­­в­­­и­­­ ­­о­­ч­­а­­к­в­­­а­т ­­­-­­ X­­­1­­8­­­.­­­F­­U­N

2024.04.12 | 09:48

1
Луд ce-кc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите се-кса си незабpавим-----> use.my/bman

Добави коментар

Водещи новини