Кризата с разходите за живот не се отразява на пазара на луксозните имоти в Лондон

  • 16 март 2024 14:46

  • 464
  • 1
Кризата с разходите за живот не се отразява на пазара на луксозните имоти в Лондон
© Pixabay

Кризата с разходите за живот не се отразява на пазара на луксозните имоти в Лондон, защото общо 54 имота в британската столица са били продадени за 15 милиона паунда или повече всеки през миналата година, струвайки на купувачите си общо 1,3 милиарда паунда, съобщи SkyNews.

Много от тези имоти са "невидими" за обикновения купувач, те никога не стигат до обичайните сайтове за продажби като Zoopla или Rightmove, всичко става на "полунелегален пазар", достъпен само за супер богатите и знаещите, разкрива SkyNews.

Медията цитира Марк Шнайдерман, основател на агенцията за луксозни имоти Arlington Residential, чесупер богатите купувачи често ще имат семейни офиси, които управляват процеса на продажба, заедно с топ адвокати, геодезисти, архитекти и дизайнери – всички те в готовност да стигнат до имота "много бързо". Често тези екипи се обръщат към агенти по недвижими имоти или агенти по продажбите с подробности за това какво търси супер богатият купувач, което понякога означава намиране на имот на точно определено място.

За първи път: България с щанд на Лондонския панаир на книгата

Шнайдерман каза, че е получил наскоро молба от богаташ с колекция от автомобили, който иска да я приюти в подземен гараж, а това е много трудно в централен Лондон, но екипът на купувача го е "снабдил" с няколко такива имота в богаташкия квартал "Хампстед".

Подобни случаи има и с къщи с тенис кортове и звукозаписни студия. Целият този пазар е огромен и невидим за мнозинството. Около полoвината от луксозните имоти, оценени на най-малко 10 милиона паунда, никога не попадат в уебсайтовете, отбелязва БНР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
464 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.16 | 17:35

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини