Bloomberg: Русия изнася рекордни количества нефт

  • 28 февруари 2024 13:49

  • 1014
  • 2
Bloomberg: Русия изнася рекордни количества нефт
© Freepik

Общият руски износ на петрол се повиши до най-високото си ниво от четири месеца, съобщава Bloomberg.

Временното прекъсване на доставките на руски суров петрол "Сокол“ от остров Сахалин на тихоокеанското крайбрежие беше компенсирано от бързото увеличение на доставките на суров петрол ESPO от пристанището Козмино. Износът нарасна почти до най-високото си ниво от четири месеца.

Така седмичните доставки се увеличиха с около 365 000 барела на ден, достигайки 3,5 милиона, което е с около 215 000 барела на ден над целта към 5 ноември 2023 г. Това даде възможност да се компенсират трудностите с петрола Сокол, възникнали поради страховете на индийските петролни рафинерии от американски санкции. Най-малко 14 товара на обща стойност 10 милиона барела петрол Сокол все още са на корабите.

CNN: Кремъл разполага с безпрецедентна сума пари, рекордни суми долари в руската хазна

По-рано беше отбелязано, че три товара Сокол са били доставени в Индия, а няколко други са били пренасочени към Китай. Припомняме, че Индия възобнови вноса на руски петрол Сокол след двумесечно прекъсване. Според източници на изданието индийската компания Hindustan Petroleum Corp е закупила петрола Сокол от търговец. Страната вероятно ще плаща за петрола в дирхами на ОАЕ, пише "Фокус".

Освен това два петролни танкера спряха операциите си край бреговете на Гърция дни след като САЩ наложиха нови санкции на 14 руски кораба. Според Bloomberg корабите NS Creation и "Залив Амурский“ са спрели претоварването на петролни товари в Лаконическия залив южно от Гърция.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1014 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 09:36

2
❤️ Г­­­о­р­­е­­щ­­­и­­­ ­м­­о­­м­­и­­­ч­­­е­­т­­а­­­ ­в­и­ ­­­о­­ч­­а­­­к­­в­­­а­­­т ­­-­­ X­­­1­­­8­­­.­­­F­­U­­N

2024.02.28 | 22:36

1
Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук----> use.my/medinfo

Добави коментар

Водещи новини