Проектът на "Епъл" за самоуправляващ се електромобил е прекратен

  • 28 февруари 2024 10:16

  • 249
  • 2
Проектът на "Епъл" за самоуправляващ се електромобил е прекратен
© gettyimages

Американската технологична корпорация "Епъл" (Apple) е прекратила своя проект за създаването на електрически автомобил. Това съобщиха медии в САЩ, цитирани от Франс прес. 

Проектът на "Епъл", наречен "Титан" (Titan), започна през 2014 г. с цел да бъде разработен самоуправляващ се електромобил.

Към проекта са привлечени близо 2000 служители на технологичната компания, информира Блумбърг, цитирани от БТА.

Според съобщенията производителят на смартфоните "айФон" (iPhone) е инвестирал милиарди долари в разработването на автономен електрически автомобил. Създателите на проекта обаче са се сблъскали с един все по-конкурентен пазар на електрически превозни средства. На този фон на служители на корпорацията е съобщено във вторник, че проектът "Титан" се прекратява. Това обявиха Блумбърг и в. "Ню Йорк таймс", позовавайки се на анонимни източници.

Apple представи първото си устройство за "смесена" реалност

Компанията "Епъл" не е отговорила на молбата на Франс прес за коментар по темата. 

През 2022 г. специализираният сайт "Информейшън" (The Information) съобщи, че редица мениджъри на проекта са напуснали заради липсата на подкрепа от страна на ръководството на технологичната корпорация. 

Последвайте канала на

Калина Христова
249 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.02.28 | 10:38

2
Пфффхахаха

2024.02.28 | 10:27

1
Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук----> use.my/medinfo

Добави коментар

Водещи новини