Петролът леко поскъпна

  • 13 февруари 2024 10:19

  • 205
  • 1
Петролът леко поскъпна
© Pixabay

Цените на петрола леко се повишиха в днешната азиатска търговия заради опасения, че напрежението в Близкия изток може да навреди на предлагането. Несигурността относно темпа на потенциалното намаляване на лихвите в САЩ и произтичащото от него въздействие върху търсенето на горива ограничи поскъпването на котировките, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, наддадоха със 7 цента или 0,1 на сто до 82,07 долара за барел.

Американският лек суров петрол се предлагаше с 10 цента по-скъпо, отколкото вчера, и достигна 77,02 долара за барел.

Петролните котировки останаха без съществени изменения по време на търговията в понеделник, след като нараснаха с 6 на сто миналата седмица. Напрежението, свързано с конфликта в Близкия изток, поддържа цените високи.

Вчера йеменските бунтовници хуси изстреляха две ракети по пътуващ за Иран товарен кораб в Червено море. Хусите атакуват кораби свързани със САЩ, Великобритания и Израел от средата на ноември, в знак на солидарност с палестинците във войната между Израел и групировката "Хамас".

Притесненията относно лихвените проценти обаче ограничиха ръстовете на цените на черното злато. Федералната резервна банка на Ню Йорк заяви, позовавайки се на данни от януарското си проучване на очакванията на потребителите, че перспективите за инфлацията за след година, както и за след пет години са без промяна, като и двата показателя остават над целта от 2 на сто.

По-късно днес се очаква публикуването на най-новите данни за индекса на потребителските цени (CPI) в САЩ за януари.

Петролът на ОПЕК премина 81 долара за барел

Последвайте канала на

Десислава Станева
205 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.13 | 12:56

1
Хора, пробвахте ли новата виa`гpa?, просто е сyпер: в пъти по-ефeктивна, повече cпepма, по-ярки усещания, лекува болести и е бeзопаcна на всяка възpаст, това подобри се.кса ни и спаси брака ни. Отново се почyвствах мъж, прочетете сами на какво е cпоcобна-----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини