Какво е залагане на криптовалута и защо хората го правят?

  • 12 февруари 2024 18:19

  • 582
  • 2
Какво е залагане на криптовалута и защо хората го правят?
© Булфото, архив

Със залагането на криптовалута, печелите средства, като задържате монети или токени във вашия портфейл. В блокчейните доказателство за залог (Proof of Stake), възнагражденията на базата на сеченето на нови монети се разпределят между тези, които залагат средства, въз основа на размера на техните активи.

Можете също да комбинирате своите активи със средствата на други инвеститори в пула за залагане. Когато пулът регистрира печалби, вие получавате част, пропорционална на размера на вашата вноска в пула. 

Вашите пари никога не напускат вашия портфейл и никога не биват излагани на риск, което превръща залагането на криптовалута в много безопасна инвестиция. Въпреки това, можете да не премахвате вашите активи по време на периода на залагане. Периодът на залагане може да е ден, един месец, дори повече.

27 години преди Биткойн: кратка история на блокчейн технологията

Можете да откриете опции за залагане на криптовалута в борсовите сайтове. Някои крипто портфейли също имат характеристики за залагане.

Сумата, която печелите, варира в зависимост от пазарните условия и валутата, която залагате. Инвеститорите обикновено отчитат еквивалента на годишната процентна доходност от 7% до 25%, което може да се сравни с това, което инвеститорите се надяват да спечелят на фондовия пазар – без да излагат на риск своите активи. Това прави залагането желан източник на пасивен доход. Не е чудно, че толкова много инвеститори се питат какво представлява залагането на криптовалута. 

Какво е залагане на криптовалута и как функционира?

Залагането не трябва да бърка със заемане, въпреки че двете са сходни. Децентрализираните борси за криптовалута разчитата на системи за автоматизиран маркет мейкър, което ви позволява временно да заемате активи в пула за ликвидност в рамките на автоматизирания пазар (АММ). Някои се позовават на временното заключване на активите в пула за ликвидност като залагане; но технически това е заемане. Резултатът ще е същият, но все пак: печелите от лихвата върху актвите, които обещавате да не теглите за определен период.

Обещания, но и рискове: какво носи срещата между блокчейна и изкуствения интелект?

Залагането и заемането са като купуването на държавни ценни книжа, което ще възстанови основната ви инвестиция плюс лихва, в замяна на правата да използвате вашите средства за срока на облигацията.

Какво е крипто залагане? Това е начин да печелите пасивен доход от средствата в криптовалута на вашия акаунт. Просто е толкова просто, пише kriptomat.io.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
582 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.02.12 | 20:00

2
Иcкaте ли луд ce.кc за 2-3 часа, силни epekции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виa.гpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ce.кc незaбpавим----> use.my/azalfa
..

2024.02.12 | 18:33

1
Некомпетентни изроде,на крипто не се залага бе бунаци,там се инвестира бе амебоподобни!

Добави коментар

Водещи новини