Промишлената активност в Нидерландия и Ирландия се понижава през април

  • 02 май 2023 16:42

  • 345
  • 0
Промишлената активност в Нидерландия и Ирландия се понижава през април
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Промишлената активност в Нидерландия се понижава с по-бързи темпове през април на фона на по-рязък спад на производството и на броя на новите поръчки, показват данните от проучване на "Стандард енд Пуърс глоубъл" (S&P Global), публикувани днес и цитирани от ДПА. 

Индексът "Неви" (Nevi), който отразява нагласите на мениджърите по доставките в Нидерландия, намалява до 44,9 пункта през април при 46,4 пункта през март. Показателят е под нивото от 50 пункта, което е знак за свиване на промишлената активност, отбелязва ДПА. 

Благодарение на комбинацията от спад в броя на новите поръчки и подобряване на нивото на доставки инфлационният натиск в производствения сектор намалява през април. 

И в Ирландия промишлената активност продължава да се понижава с по-бързи темпове през април на фона на по-силно свиване на производството и устойчив спад на новите поръчки поради слабото търсене, сочат данните от проучване на "Стандард енд Пуърс глоубъл". 

ЕС и Норвегия създават "Зелен алианс" за климата, енергията и чистата промишленост

Индексът Ей Ай Би (AIB), който отразява нагласите на мениджърите по доставките в Ирландия, се понижава до 48,6 пункта през април при 49,7 пункта през март. 

Промишлената активност в страната се понижава с най-бързи темпове от 5 месеца, обусловена от по-слабото търсене и в по-малка степен от недостига на материали.

Поръчките от страна на местни и чуждестранни клиенти продължават да намаляват през април. В резултат на това фирмите в страната ограничават покупките си за осми пореден месец, отбелязва БТА.

Константин Тодоров
345 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини