Брокери: Има тенденция за успокояване пазара и спиране ръста на цените на имотите в София

  • 12 март 2023 20:48

  • 856
  • 4
Брокери: Има тенденция за успокояване пазара и спиране ръста на цените на имотите в София
© Novini.bg/ Canva

Налице е тенденция за успокояване и спиране на ръста на цените на имотния пазар в София, отчитат брокери. 

"Успокоението на цените на имотите започна още в края на миналата година и началото на тази, като се забелязва намаление на броя на сделките. Това от своя страна винаги довежда до успокояване на цените."

Ръст на цените на ваканционните имоти в курортите край Варна

Това казва Владислав Иванов, търговски и финансов консултант в областта на недвижимите имоти, според когото бумът в покупко-продажбата през последните години ще доведе до намаляване на цените:

"На пазара ще има повече имоти, отколкото хора, които биха желали да ги наемат и от там вече на човек, когато му трябват пари, той ще трябва да продава и ще излязат на пазара повече имоти, така, че нормален икономически цикъл е винаги цените да падат и аз съм убеден, че в следващите няколко години ще бъдем свидетели на това", допълни Иванов.

Панелните жилища запазват стойността си заради добрата им локация и т.нар. реална квадратура, т.е. не се плаща допълнително за общи части.

Предпочитанията към типа жилище е в пряка зависимост от целите на купувачите:

"Обикновено семействата към днешна дата предпочитат да закупуват тристайни апартаменти. Това не са инвестиционните имоти. Тези, които ги търсят с цел инвестиция, предпочитат да закупуват едностайни и двустайни, тоест в зависимост от целите са и предпочитаните имоти". 

Към момента инвеститорите се въздържат от започване на нови големи проекти, твърди Иванов. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
856 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Новини бг

2023.03.13 | 06:25

4
Банките чрез, така наречения " свободен " пазар правят хората роби за цял живот.

2023.03.12 | 21:56

2
така, че нормален икономически цикъл е винаги цените да падат и аз съм убеден, че в следващите няколко години ще бъдем свидетели на това

2023.03.13 | 02:13

3
Да да чакайте ги да паднат
PaulaFox

2023.03.12 | 21:53

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Водещи новини