Промени в управлението на британската верига "Теско" засягат около 2100 работни места

  • 31 януари 2023 15:39

  • 546
  • 1
Промени в управлението на британската верига "Теско" засягат около 2100 работни места
© GettyImiges
Слушай новината Слушай новината

Най-голямата верига супермаркети във Великобритания "Теско" (Tesco) обяви мащабна промяна на начина, по който управлява магазините си, което ще засегне около 2100 работни места, предаде Ройтерс.

В новата корпоративна структура на "Теско" ще има около 1800 поста "ръководител на смяна" в по-големите магазини на веригата "Суперсторс" (Superstores) и "Екстра" (Extra). Промени ще има и при позициите на ръководителите на магазини.

Същевременно компанията ще намали броя на мениджърите на екипи в големите си магазини.

От "Теско" обясниха, че засегнати от промените ще бъдат 1750 служители, които ще имат възможност да заемат някоя от свободните позиции като началник смяна, или да бъдат съкратени.

Служители на "Амазон" във Великобритания излязоха на първата си стачка

Очаква се да бъдат засегнати още 350 работни места заради локални промени в бизнеса на веригата във Великобритания, посочиха от компанията. Сред тях са затварянето на осем аптеки, промяна в работните смени в 12 магазина, намаляване на работното време на някои пощенски гишета, намиращи се в обекти на "Теско", премахване на някои от главните офиси на компанията, както и затваряне на Националния оперативен център "Теско Мейтънънс" (Tesco Maintenance) в Милтън Кейнс, Централна Англия.

"Теско" планира още да затвори щандове за месо, риба и деликатеси в малкия брой магазини, а на всички засегнати служители ще им бъде предложено да заемат алтернативни позиции.

Към момента веригата има около 2000 свободни работни позиции, в допълнение към планираните повече от 1800 нови позиции като ръководител на смяна.

Миналата седмица друга британска верига "Асда" (Asda), заяви, че планира да съкрати 211 ръководители на нощни смени и да промени работното време на 4137 свои служители

Последвайте канала на

Калина Христова
546 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.01.31 | 20:20

1
МАХНЕТЕ ВСИЧКИ СПЕЙСОВЕ, ЗА ДА НИ ОТКРИЕТЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЯТА И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯТЕ С НАС ВЕЧЕ СМЕ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ НАД 3399 ФЕНА ПОДКРЕПЯТ ДНЛ ФЕНТЪЗИ И ЗАПОЧВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ НАГРАДИ ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ С НАС ! F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

Добави коментар

Водещи новини