Мъск е продал още акции на "Тесла", на стойност 3,6 милиарда долара

  • 15 декември 2022 09:39

  • 408
  • 2
Мъск е продал още акции на "Тесла", на стойност 3,6 милиарда долара
© GettyImiges
Слушай новината Слушай новината

Главният изпълнителен директор на производителя на електромобили "Тесла" (Tesla) Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, е продал още акции на компанията, на стойност от 3,6 милиарда долара, предаде Ройтерс. 

Според документи, подадени в Комисията за ценните книжа и фондовите борси на САЩ, Мъск е продал от началото на седмицата 22 милиона акции на "Тесла". 

Илон Мъск вече не е най-богатият човек в света

През текущата година най-богатият човек на света се е разделил с ценни книжа на автомобилостроителната компания за близо 40 милиарда долара, с което предизвика опасения сред инвеститори, тъй като стойността на акциите на "Тесла" се понижи до най-ниското си равнище за последните 2 години. 

Не е ясно дали продажбата на акции от страна на Мъск е свързана с придобиването на компанията, която управлява социалната мрежа "Туитър" (Twitter), но това подразни инвеститори, които са разочаровани, тъй като общото усещане, е че милиардерът пренасочва вниманието и ресурсите си от производителя на електромобили към онлайн платформата, отбелязва Ройтерс. 

Предприемачът вече притежава 13,4 процента от "Тесла" при 17 процента преди година, по данни на компанията за анализи "Рефинитив" (Refinitiv).

Последвайте канала на

Калина Христова
408 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.15 | 13:17

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
кактуссс

2022.12.15 | 10:21

1
в очакване и на този балон

Добави коментар

Водещи новини