От БАБХ с уточнение за контрола над вноса на пилешко от Полша

  • 02 декември 2022 18:27

  • 1616
  • 1
От БАБХ с уточнение за контрола над вноса на пилешко от Полша
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

През изминалите три години Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) извършва официален мониторинг на всяка пратка птиче месо и субпродукти с произход от Полша, документално и чрез лабораторни анализи, за наличие на салмонела, съобщават от агенцията във връзка с твърдения за занижен контрол върху пратките птиче месо от Полша.

От началото на 2022 година до края на октомври в страната са постъпили над 5000 тона птиче месо и субпродукти от Полша. Взети са 275 проби. В седем от тях е установено наличието на салмонела. Само в три проби е констатирана патогенната салмонела ентеритидис, посочват от БАБХ.

Проверявайте срока на годност на пилешкото месо!

Насочени за обезвреждане и унищожаване са над 8 тона птиче месо и субпродукти. 

За всички пратки, в които е установено замърсяване, БАБХ е докладвала до компетентните органи на другите държави членки, чрез Системата RASFF.

БАБХ извършва проверки в складове, получаващи пратки и от други държави членки на ЕС и Украйна. Няма констатирани нарушения, допълват от агенцията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1616 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.12.02 | 22:24

1
АБСТРАХИЙРАЙТЕ СЕ ОТ ТОВА И МАХНЕТЕ ВСИЧКИ СПЕЙСОВЕ„ ЗА ДА НИЕ ОТКРИЕТЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЯТА И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯТЕ С НАС НИ ПОСЕТЕТЕ ПЕЧЕЛИ РЕАЛНИ ПАРИ ОНЛАЙН! F A N T A S Y D N L . F R E E . B G

Добави коментар

Водещи новини