Петролът поевтинява поради опасения за спад на търсенето

  • 04 ноември 2022 09:46

  • 388
  • 1
Петролът поевтинява поради опасения за спад на търсенето
© getty images

Цените на петрола в азиатската търговия днес продължиха да спадат поради опасения, че повишаването на лихвите от страна на Управлението за федерален резерв ще продължи и след последния скок, а ковид ограниченията в Китай допълнително ще намалят търсенето, предаде Ройтерс.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море загубиха 22 цента или 0,2 до 94,45 долара за барел, след като в предходната сесия се понижиха с 1,5 на сто. Спадът за седмицата е около 1 процент. Американският лек суров петрол намаля с 27 цента, или 0,3 на сто до 87,90 долара за барел, при спад от 2 на сто в предходната сесия и без промяна на седмична база.

Страховете от рецесия в САЩ се засилиха в четвъртък, след като председателят на УФР Джером Пауъл заяви, че е "твърде рано" да се мисли за спиране на повишаването на лихвените проценти. Перспективата от нови повишения убива надеждата за ръст на търсенето на петрол, коментираха анализатори от "Ей Ен Зет рисърч".

Петролът започна да спада под натиска на засилването на долара

В допълнение вчера "Банк ъв Ингланд" предупреди, че вероятно Великобритания вече е влязла в рецесия и икономиката няма да расте още две години.

Китай вероятно ще продължи с политиката си на нулев ковид, след като вчера новите случаи достигаха най-високото си ниво от август, а поради намалялото търсене от азиатската държава Саудитска Арабия понижи официалните цени, на които продава петрола за декември, с 40 цента.

Виолета Симеонова
388 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.04 | 11:16

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини