Президентът Алиев: Поздравявам България и Гърция с това историческо събитие

  • 01 октомври 2022 11:51

  • 840
  • 2
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Проектът ще изпълнява много важна роля за диверсификация и енергийната сигурност. Знаете, че сегашната ситуация в света показва колко е важно това. От години азербайджански газ е на пазара, а сега вече е и в Европа. Това заяви президентът на Азербайджан Илхам Алиев по време на официалната церемония по откриването на интерконектора Гърция-България.

"Имаме други полета освен този в Каспийско море, които ще започнат да доставят допълнително газ. В момента сме надеждни доставчици на газ", заяви Алиев.

Радев: Обмисляме ние и още три страни да транзитираме допълнителните количества газ, уговорени от Азербайджан

Той припомни и за това, че има подписан меморандум за разбирателство с ЕК: "Много скоро ние ще бъдем надежден доставчик на електричество от възобновяеми източници. Обсъждаме в момента как да доставим това количество до Европа. До 2027 г. смятаме да удвоим доставките на природен газ за континента".

"Искам да поздравя народите на България и Гърция с историческото събитие и пожелавам дълъг и ползотворен живот на Интерконектора", каза още той.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
840 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.01 | 12:05

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.10.01 | 12:01

1
Президента на Азербайджан каза, че още не са ни продавали газ, но предстои и се надява да ни доставят първите количества през следващата година.

Добави коментар

Водещи новини