Петролът леко поскъпна днес

  • 31 август 2022 09:20

  • 215
  • 0
Петролът леко поскъпна днес
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Цените на петрола леко се повишиха в азиатската търговия днес след неофициални данни, отчитащи по-голям спад от очаквания в резервите на САЩ от горива. По този начин котировките частично се възстановяват след вчерашния срив от 5 на сто, който бе породен от притесненията за търсенето заради евентуални нови локдауни в Китай и агресивната парична политика на централните банки, предаде Си Ен Би Си. 

Американският лек суров петрол поскъпна с 64 цента до 92,28 долара за барел, след като вчера загуби 5,37 долара под натиска на страховете от рецесия. 

Петролът на ОПЕК леко поскъпва до почти 105 долара барел

Сортът Брент, който е референтен за Европа, прибави 48 цента или 0,5 на сто до 99,79 долара за барел след обезценката с 5,78 долара във вчерашната търговия. Днес изтичат октомврийските контракти. По-активно търгуваните ноемврийски фючърси прибавиха 61 цента или 0,6 на сто до 98,45 долара за барел. 

Данни на Американския институт по петрола (API) отчитат спад на резервите от бензин с около 3,4 милиона барела, докато запасите от дестилати, които включват дизела и самолетното гориво, са спаднали с около 1,7 милиона барела за седмицата до 26 август. 

Последвайте канала на

Калина Христова
215 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини