Цените на петрола се възстановяват

  • 04 август 2022 10:53

  • 718
  • 0
Цените на петрола се възстановяват
© GettyImiges
Слушай новината Слушай новината

Котировките на петрола се повишиха в днешната азиатска търговия, отскачайки от неколкомесечните си минимуми, отбелязани през преходната сесия след данни, сигнализиращи за слабо търсене на гориво в САЩ, предаде Ройтерс.

Сортът Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, поскъпна с 53 цента или 0,6 на сто до 97,31 долара за барел.

Американският лек суров прибави 55 цента или също 0,6 на сто и един барел се търгуваше за 91,21 долара.

Вчера и двата контракта потънаха до най-ниски ценови равнища от февруари.

Запасите от суров петрол в САЩ са нараснали неочаквано миналата седмица, след като износът намаля и рафинериите ограничиха количествата. Бензиновите резерви също отчетоха изненадващ растеж със забавяне на търсенето, съобщи американското Управление за енергийна информация.

ОПЕК+ се споразумя да увеличи добива със 100 000 барела на ден през септември

Освен това министрите от Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и партньорските им страни, сред които Русия - известни като ОПЕК+, се споразумяха вчера за малко увеличение на целевия добив на групата, равно на около 0,1 на сто от глобалното търсене на петрол.

Преди срещата групата ОПЕК+ е понижила прогнозата си за излишъка на петролния пазар тази година с 200 000 барела на ден до 800 000 барела на ден, съобщиха на Ройтерс трима делегати.

Последвайте канала на

Калина Христова
718 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини