Цените на роуминга падат наполовина от 1 юли

  • 26 юни 2012 21:00

  • 1387
  • 1
Цените на роуминга падат наполовина от 1 юли
©

От първи юли цените на роуминга в страните на Eвропейския съюз трябва да паднат наполовина.

Това е изискване на Eвропейската комисия, която задължава мобилните оператори да свалят цените за разговорите, есемесите и мобилния интернет.

Трите ни мобилни оператора намаляват от първи юли разговорите в чужбина между 17 и 30 процента. В същото време за мобилен интернет извън България ще плащаме с 50 процента по-малко.

За първи път за тази услуга в целия Европейски съюз се въвеждат пределни цени. Според изискването на Еврокомисията един мегабайт не трябва да надвишава 70 евроцента.

В същото време у нас тарифите на мобилните услуги остават без промяна. Въпреки че от първи юли влизат в сила намалените наполовина цени на едро за терминиране между мобилните оператори. От Комисията за регулиране на съобщенията прогнозираха, че това трябва да намали сметките за крайните потребители у нас между 25 и 40 процента.

Засега обаче трите ни мобилни оператора не се наемат да коментират кога е възможно смъкване на сметките за разговорите и у нас. Тяхното мнение е, че пазарът сам ще регулира цените. Не е ясно още дали операторите ще обжалват решението на Комисията за регулиране на съобщенията за сваляне цените на едро, което влиза в сила от първи юли.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1387 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Stanislav

2012.07.03 | 21:07

1
Сваляйте цените,мама ви мръсна ненаядена...

Добави коментар

Водещи новини