Амазон се готви да открие логистичен център в Истанбул

  • 23 март 2022 15:52

  • 548
  • 2
Амазон се готви да открие логистичен център в Истанбул
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Американският гигант в онлайн търговията Амазон се готви да открие първия си логистичен център в Турция в стремеж да подкрепи местните си партньори и бизнеса и да отговори на нарастващото в последно време потребителско търсене, предаде в."Дейли сабах", като се позовава на съобщение на компанията.

Логистичният център в истанбулския квартал Тузла е предвидено да бъде открит през есента. Осъществен с инвестиция от над 100 милиона долара, центърът се планира да осигури работни места на над 1000 работници през първата година.

Компанията изтъква, че цели да подкрепи вътрешните и експортните операции на търговските си партньори  и малки и средни предприятия с тази инвестиция, която се осъществява за повишаване на качеството и скоростта на обслужването.

Ръст на акциите на Amazon с 15% след впечатляваща печалба през последното тримесечие

Амазон стартира дейност в Турция през 2018 г. и посочва, че досега е създала около 500 работни места.

Компанията вече е започнала процеси за набиране на персонал за основните функции като инженеринг, човешки ресурси, счетоводство, операции и обработка на информация с оглед откриването на новата логистична база, а наборът на персонал за екипи за обслужване на клиенти и логистика се очаква да започне в следващите месеци.

Екоактивисти нападнаха складове на "Амазон" във Великобритания в знак на протест срещу свръхпотреблението

Амазон отбелязва също, че ще продължи да работи с партньори, които вече предоставят услуги за доставка, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
548 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.03.23 | 16:20

1
Мдаааааааааааа и пак никой не иска във България???
да

2022.03.23 | 16:24

2
Да. и не е свързано с това за което намекваш, а просто с малкия размер на пазара. Амазон не присъства и в Словения, Хърватска, и всички по-малки страни в Европа. 7 милиона не са им интересни все още. В момента гледат 87 милионен турски пазар

Добави коментар

Водещи новини