"Данон" е с нов шеф

17 май 2021 21:48

"Данон" е с нов шеф
© gettyimages
1678 4

Французинът Антоан дьо Сен-Африк бе избран за шеф на холдинга Данон, който бе разтърсен неотдавна от криза в управлението, довела до отстраняването на бившия президент и генерален директор Еманюел Фабер, съобщи БТА.

Административният съвет на Данон каза, че Дьо Сен-Африк ще встъпи в длъжност през септември. Номинацията му бе одобрена днес, два месеца след заседание, на което предишният шеф на компанията беше неизвергнат след възмущението срещу него от страна на акционерите, обвиняващи го за недостатъчните корпоративни резултати, както и след разделение в самия административен съвет.

Американци купуват завода на "Данон" в София

Новият генерален директор на френския гигант на йогурта, на детските храни и на бутилираната вода, в който работят над 100 000 души по света, ще има тежката задача за върне растежа на Данон. Но също и да затвори страницата на кризата в управлението.

Досега петдесет и шест годишният Сен-Африк беше генерален директор на цюрихската група Бари-Калбо, доставяща какао и заготовки на базата на шоколад на гиганти в хранително-вкусовата индустрия като Монделез и Нестле, както и на сладкари. Той се оттегли от тази компания миналия месеци и тогава тръгнаха спекулациите, че ще стане шеф на Данон.

Преди това Сен-Африк е работил в Юниливър и дори е ръководил хранително-вкусовото му крило. Работил е в Данон в края на 90-те години като директор на маркетинга на определени марки.

Мая Йорданова
1678 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
XXX

2021.05.18 | 08:06

4
САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО МОЖЕ ДА НИ СПАСИ ОТ ЛЪЖИТЕ КОРУПЦИЯТА РЕКЕТА И КРАЖБИТЕ НА ГЕРБ И О.П САМО ТЕ ПРЕДЛАГАТ ИСТИНСКА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ АКО ИСКАТЕ БОРБА СЪС МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ И ФАШИСТИТЕ ОТ О.П И ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ ЕДИН ШОУ МЕН ЩЕ РЕШИ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ
Мира

2021.05.18 | 06:17

3
Значи Данон е с нов директор, т.е. по- добър измамник.
тюфлек до

2021.05.17 | 23:52

2
тюфлек

2021.05.17 | 22:21

1
Данон номер 1 в производство на йогурт кремчета.

Добави коментар

Водещи новини