Отново работи един от павилионите на мястото на токовия удар, убил момче

  • 11 март 2021 20:04

  • 23689
  • 7
Отново работи един от павилионите на мястото на токовия удар, убил момче
© bulphoto (архив)

Един от петте неизрядни павилиона на мястото на токовия удар, който уби момче в столицата, отново работи. Това установи проверка след зрителски сигнал.

Сряда сутрин - обектът върху имота на болница “Свети Иван Рилски” обслужва клиенти. Павилионът се намира до този, чието електрозахранване уби човек. Той е и един от петте, за които на 17 февруари кметът на София обяви, че подаването на ток е в нарушение, предаде БТВ.

След токовия удар, убил дете: Премахват павилионите с изтекло разрешително в София

„Проверката засягаше всички обекти, които са на тротоара на болница „Свети Иван Рилски“, проверихме всички тях, проверката показа нарушение при поставянето и експлоатацията на всеки един от тях“, каза кметът на столицата Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Питаме общинската администрация защо обектът работи. Малко след обаждането ни, към 15 ч. павилионът затвори. Не отвори и на следващата сутрин. От общината заявиха, че са издали указания към район "Триадица" в 7-дневен срок да съставят констативни протоколи с цел премахване на обекта, но такива засега не са получили.

От "Триадица" пък твърдят, че процедурата по премахване се съобразява с разследването на прокуратурата.

"Визираният в сигнала търговски обект, намиращ се на в двора на болничното заведение, функционира в разрез със Закона. На извършената днес проверка бе констатирано, че търговският обект се експлоатира от нова фирма. Същата е подала заявление за регламентиране на работно време, по което ще бъде постановен отказ."

От фирмата-собственик на обекта заявяват за БТВ, че са закупили бизнеса преди месеци, а павилионът съществува близо 10 години и по старите законови изисквания е бил изряден. Обясняват, че сега отново затварят, но временно, след обаждане от болницата.

„Визираният в сигнала търговски обект, намиращ се на двора на болничното заведение, функционира в разрез със Закона. По отношение на развиваната от обекта търговска дейност, през изминалите седмици са предприети проверки от страна на районната администрация, вследствие на които са издадени предписания и актове за наказание - глоба. На извършената днес, 10.03.2021 г. проверка бе констатирано, че търговският обект се експлоатира от нова фирма. Същата е подала заявление за регламентиране на работно време, по което ще бъде постановен отказ. По отношение на обекта тече процедура за премахване. Тук е мястото да уточним, че тази процедура се съгласува с разследващите органи и Прокуратурата. Окончателната заповед за премахването на обекта се издава от НАГ. По наши данни обектът се захранва с ток от болничното заведение“, се казва в позиция на район "Триадица".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
23689 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2021.03.11 | 23:34

7
Юрдечка и районният кмет Божилов царуват над корупцията в Триадица така, както царуваха по-рано Юрдечка и предния, Терзиев. "Дай България" се оказа идеален заместител на гейберастията, не се познава, че нещо се е сменило. Боклуци селяндурско-жълтопаветни.
Нали,Фандък?

2021.03.11 | 23:28

6
В Ес-класата, в която се вози Баба Цола, пардон - Фандъкът,ток не бие и не е студено, като в гроба на детето,загинали от безхаберието и алчноста герберасова.

2021.03.11 | 20:39

5
Идват избори, не е ли време да ги изринем тези самозабравили се изроди ???
Електротехник

2021.03.11 | 20:36

4
Къде е инспекцията по охрана на труда да види така ли се захранват търговски обекти по клоните на дърветата
Електротехник

2021.03.11 | 20:34

3
Къде е инспекцията по охрана на труда да види така ли се захранват търговски обекти

2021.03.11 | 20:31

2
ТАКА И НЕ КАЗАХА ЧИИ СА ПАВИЛЬОНИТЕ!Фандъкова се прави на отрепана.Изродиии! УБИХТЕ ЕДНО НЕВИННО ДЕТЕ.Рано или късно ще платите за безогледната си алчност.
Минувач

2021.03.11 | 20:25

1
Няма оправия с тази власт,те нямат време да мислят за народа ,само за тях.

Добави коментар

Водещи новини