КЕВР ще обсъди предложението на "Булгаргаз" за цена на природния газ

  • 27 януари 2021 06:39

  • 1119
  • 0
КЕВР ще обсъди предложението на "Булгаргаз" за цена на природния газ
© Pixabay

На открито заседание Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ ще обсъди предложението на "Булгаргаз" ЕАД да утвърди цена на природния газ за февруари в размер на 28,92 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС) за крайни снабдители на природен газ и за лице, на което е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия (ЗЕ, чл. 30, ал. 1, т. 7). Предложената цена включва компонента за дейността "обществена доставка" в размер на 0,37 лв./MWh и компонента "задължения към обществото" в размер на 0,19 лв./MWh, се посочва в доклада на работната група към КЕВР.

Заседанието е от 10.00 часа. То ще се проведе по реда на решение на КЕВР, а именно - представители на "Булгаргаз" ЕАД могат да участват присъствено в откритото заседание или виртуално от разстояние чрез програмата за съобщения Skype.
Заявителят е посочил, че са предложени количества природен газ по програмата за търга на 11.01.2021 г., които не са включени в настоящото заявление.

Теменужка Петкова: Диверсификация на газ е мечта от години на България

При утвърждаване на цената на природния газ от 01.02.2021 г. следва да бъдат взети предвид разпределените в този търг количества природен газ.
"Булгаргаз" ЕАД е формирало прогнозните количества природен газ за обществена доставка през февруари въз основа на заявените прогнозни количества в енергийни единици от крайните снабдители на природен газ и лицата, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия, съгласно приложен към заявлението списък, пише още в доклада на КЕВР.

С решение от 01.01.2021 г. КЕВР утвърди за януари цена в размер на 26,93 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). През декември 2020 г. цената беше 27,70 лв./MWh.

Novini.bg
1119 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини