Евтини терени раздвижиха пазара на земи

08 декември 2020 10:19

Евтини терени раздвижиха пазара на земи
©
848 0

Атрактивни имоти на цени, започващи от 400 лв., могат да закупят земеделци и инвеститори, които са заделили някой лев за празниците. Предложението е на лидера в сделките със селскостопански терени – „Агрион“. Сред предложенията на компанията са плодородни терени, ниви край морето и в близост до големи областни центрове.

Желаещите да изберат качествена земя от сайта на „Агрион“, могат да разгледат имотите в секцията www.agrion.bg/buy/. Следващата стъпка е да се свържат с експертите на компанията. Заявката може да бъде подадена онлайн, по телефона, чрез безплатния национален номер 08001166 или през системата за чат на живо на сайта. Експертите на „Агрион“ са на разположение за обстойна консултация за сделката.

„Агрион“ традиционно раздвижва имотния пазар в началото на зимата.

Едно от най-атрактивните предложения е парцел за продажба край Велико Търново. 38,764 дка,  комасиран масив от четири имота, за по-малко от 400 лв. на декар.

Близо до морето се предлага терен от 16 дка на атрактивната цена от 8400 лв. Плодородната земя край Карнобат се състои от два съседни парцела, които лесно могат да бъдат окрупнени. Сметката сочи, че това прави около 4000 евро, по-евтино от квадрат луксозен апартамент в центъра на София!

В традиционно плодородния район на Търговище пък се предлагат 30,403 дка в землището на село Конак. Цената тук е невероятните 600 лв. на дка.

„Като една от водещите компании на пазара, „Агрион“ разполага с голямо количество земя, от която е подбрал най-подходящите за българските фермери. Разумната инвестиционна политика на компанията пък ни дава възможност да предложим терени на изгодна цена“, твърдят от дружеството.

От предложенията могат да се възползват земеделци, които искат да разширят своите стопанства, инвеститори, които искат да купят ниви или хора, които желаят да вложат средства в терени, които да им носят висока доходност.

Атрактивните терени привличат интереса не само на традиционните купувачи, но и на все повече млади хора, които искат да избягат от натовареното ежедневие на града и да развиват модерно биоземеделие.

За тях през следващата година са предвидени около 200 млн. евро по Плана за възстановяване на ЕС, което прави още по-изгодно купуването на нови терени.

Често парцелите са възможност за земеделците да комасират земите си. Комасацията увеличава производителността и намалява разходите. Тя дава по-добри условия за механизирана обработка на земята, което е предпоставка за увеличаване на добивите и за развиване на селско стопанство с висока добавена стойност. Окрупняването на терени помага и за формирането на по-добра цена на земеделските площи. Стойността на комасираните имоти е доста по-висока от средната за даден регион, дори и да се сравняват терени от едно и също землище, категорични са експертите в бранша.

Земята може да се вземе и на разсрочено плащане до 36 месеца.

„Възможността за разсрочено плащане е все по-популярна сред потенциалните купувачи. От подобна опция се възползват предимно по-малки земеделски производители, които търсят различни варианти да придобият земеделска земя, без да им се налага да плащат накуп за нея. По този начин те имат възможност да вложат свободните си пари в техника или по-качествени семена, което води до по-ефективно и модерно земеделие“, коментираха от „Агрион“.

(платено съобщение )

Novini.bg
848 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини