Русия и Украйна обсъждат условията на газовия транзит за Европа

  • 29 декември 2019 12:54

  • 833
  • 4
Русия и Украйна обсъждат условията на газовия транзит за Европа
© gettyimages

Делегации от Русия и от Украйна продължават днес да обсъждат във Виена текста на бъдещо споразумение за транзит на газ от Русия за Европа. Това съобщи Серхий Макогон, шеф на украинската компания оператор на газопреносната система, цитиран от БТА.

"Целта е да финализираме всички договори", уточни той във Фейсбук.

"Вчера приключихме късно през нощта, (преговорите) продължават вече четвърти ден", посочи говорител на руския концерн "Газпром".

Русия и Украйна сключиха газов мир

Според Андрий Ковальов, шеф на украинската държавна компания "Нафтогаз", снощи е бил постигнат известен напредък, без обаче договорите да се съгласуват окончателно. Става дума за три документа. "Газпром" ще подпише споразумение с компанията оператор на украинската газотранспортна система, за да се определят по-специално техническите регламенти. Предстои също да се оформи договор за организирането на газовия транзит и споразумение за взаимен отказ от претенции.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
833 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2019.12.29 | 16:40

4

Цървули!!!Рускенефа клекна пред санкциите на Запада и се подмазва на Украйна!!!Ватенките нямат избор!!!Иначе ще трябва да го пият този газ!!!Ура и Слава!!!

2019.12.29 | 15:00

3

АМЕРИКАНСКА УКРАЙНА ПРЕЧУПИ РУСИЯ

Русия иба мамата

2019.12.29 | 13:04

1

на жълтите седесари.

Манев

2019.12.29 | 13:35

2

Само глупак може да направи такова тълкуване на действията от руска страна. Факта е много елементарен, че ако имаш нещо за продан трябва да го направиш и за целта да загърбиш ината си и ламтеж за все по вече (територии) и да търгуваш.

Добави коментар

Водещи новини