Франция и България ще засилят сътрудничеството си по отношение на етерично-маслените култури

Опитът, който можем да придобием от най-голямата земеделска страна в ЕС е изключително ценен. В момента в България има свръхпроизводство на рози, което причини и дисбаланс във веригата. Браншът се нуждае от структурирана регулация. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен ПорожановРумен Порожанов Румен Порожанов е министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в по време на среща с френския посланик Ерик Льобедел.

Той обясни, че се работи по изцяло нов закон, който да регламентира цялостния процес и да гарантира качеството на продукта.

Ерик Льобедел подчерта от своя страна, че трябва да се задълбочи сътрудничеството в професионален и най-вече в технологичен и научен план. Френският посланик допълни, че това сътрудничество може да се осъществи чрез създаване на междупрофесионални организации, които да обхващат цялата верига от производство до дистрибуция.

По време на срещата Льобедел представи позицията на страната си по отношение на предложението на Европейската комисия за следващата Многогодишна финансова рамка. По думите му финансирането на ОСП трябва да бъде адекватно на целите й. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на земеделието, храните и горите. 

„Много е важно да проведем конструктивен дебат, който да завърши с настоящия мандат на Европейския парламент. Освен това всяко предложение свързано с бюджета на ОСП трябва да върви и с финансова обосновка“, подчерта Порожанов.

Спорт

още

Коментари

Напиши коментар

Най-четени

Най-коментирани

Пазари

още

Анкета

Стабилна ли е финансово страната?

Стабилна ли е финансово страната?

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?