Nestle откри начин да намали захарта в шоколада с 40%

Nestle съобщи, че е открила начин да намали количеството захар в шоколада с цели 40% - окритие, което може да даде тласък на производителя на KitKat в момент, когато производителите на храни са изправени пред нарастващ натиск от правителства и потребители да направят продуктите си по-здравословни, пише Bloomberg.

Най-голямата хранителна компания в света е разработила процес, който променя структурата на захарта, така че тя става по-сладка в по-малки количества, съобщава главният технолог Стефан Кацикас. Nestle ще започне да продава сладки изкушения, произведени по този начин, през 2018 г. и ще намалява постепенно съдържанието на захар в тях.

Прочети повече ТУК.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Пазари

още

Анкета

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Избрано от Интернет