Започват масови проверки на млечните продукти в страната (видео)

  • 31 май 2016 14:39

  • 4021
  • 2
Започват масови проверки на млечните продукти в страната (видео)
© Булфото

От Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) обещаха, че проверките им за два-три месеца ще обхванат всички производители на млечни продукти в страната. Ще се следи дали техните продукти отговарят на изискванията, съонщи репортер на Новини.бг.

„Тези проверки няма да бъдат кампанийни“, уверяват от агенцията. „Пробите ще бъдат взимани от търговски вериги от цялата страна. Проверката няма да бъде съсредоточена само в София. Досега проби са взети от София, Пазарджик, Враца. Кои ще бъдат следващите градове, от БАБХ запазват в тайна. Освен това пробите ще бъдат взимани не само от големите търговски вериги, а и от малките и средни магазини, дори и от кварталните.

В скоро време освен сиренето, кашкавала и маслото на проверка ще бъде подложено и киселото мляко, разкриха от БАБХ.

От изнесените данни на Комисията за защита на потребителите стана ясно още, че през месец март са взети 424 проби на млечни продукти, като 393 са от български производители, а 31 от европейски. Само в 8 от пробите са били установени нарушения и наличие на немлечни киселини.

През миналата седмица са направени допълнителни проверки и е констатирано, че определен производител не отговаря на изискванията при три от взетите проби. Тъй като комисията няма право да оповестява името на производителя, то не бе съобщено през медиите, но от БАБХ увериха, че са взети всички мерки по законов път да му бъдат наложени необходимите санкции.


 

Мая Йорданова
4021 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.06.11 | 04:23

2
ВСИЧКО Е ПРЕКАЛЕНО СОЛЕНО....А КОГАТО СЕ ИЗКИСНЕ ...СЕ РАЗМИВА
милф

2016.05.31 | 22:34

1
добре че ми казахте ей ся пускам истинското млеко в завода то тва по добре от месечния рушвет на инспекторите научаваш безплатно по нета докато си праеш селфи в кинефа на мола

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини