Русия не изключва рестарт на "Турски поток"

  • 18 март 2016 13:01

  • 1950
  • 1
Русия не изключва рестарт на "Турски поток"
© gettyimages (архив)

Русия не изключва да бъдат възобновени преговорите за реализацията на газопровода Турски поток, предполага Интерфакс.

Членът на Управителния съвет на "Газпром" Олег Аксютин днес пред учени в източния руски град Новосибирск посочи, че има вероятност диалогът може да бъде подновен, след като отношенията между Москва и Анкара бъдат нормализирани. "Също така е необходимо двете правителства да подпишат и съответните документи", добави той.

Аксютин допълни, че в момента "Газпром" разработва тръбата Южен коридор. "Целта на проекта е да се осигури синьо гориво за южните региони на Русия", допълни той.

За изграждането на Турски поток бе обявено, след като руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 в края на 2014 г. заяви за преустановяването на газопровода "Южен поток" след критики от страна на Брюксел, че проектът не отговаря на правилата на Европейския съюз.

Отношенията между Анкара и Москва се влошиха след 24 ноември 2015 г., когато турската армия свали руски военен самолет. В отговор Кремъл наложи санкции срещу Турция и спря реди проекти. Сред тях бяха "Турски поток" и АЕЦ "Аккую".

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1950 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
дааа

2016.03.20 | 10:47

1
Няма вечни врагове,има вечни интереси!!

Добави коментар

Водещи новини