Продават бързо БТК заради неплатен дълг от 150 млн. евро от собственик на телекома

  • 28 октомври 2015 16:08

  • 2464
  • 0
Продават бързо БТК заради неплатен дълг от 150 млн. евро от собственик на телекома
©

VTB Capital е ангажирала международна консултантска компания да осъществи незабавна продажба на БТК, оперираща под търговската марка "Виваком", съобщиха от дружеството.

По-рано днес Милен ВелчевМилен Велчев Милен Велчев е роден в София. Завършва международни отношения във ВИИ „Карл Маркс“ през 1988, главен изпълнителен директор на VTB Capital в България, съобщи за БТА, че международната консултантска компания е Ernst & Young. Сделката по никакъв начин няма да се отрази на работа на БТК, подчерта Велчев. Ние сме доволни от начина, по който се управлява дружеството, добави той. VTB Capital е агент по финансирането и секюритизацията на мостови кредит в размер на 150 млн. евро, предоставен на InterV Investment Sarl (InterV) - базирана в Люксембург индиректна холдингова компания на (БТК ЕАД) "Виваком".

Финансирането е обезпечено чрез залог на 100 процента от акциите на люксембургската компания InterV. Неплатежоспособността е настъпила на падежа на финансирането през май 2015 г. и считано от този момент кредиторите са издали няколко последователни уведомления за спиране на последващи действия, докато проучват възможни решения за погасяване на дълга. След преглед на възможните варианти за погасяване, кредиторът инициира процес по принудително изпълнение спрямо приетите като обезпечение акции на InterV. VTB Capital като секюритизиращ агент наема компания, която да консултира процеса по незабавна реализация, пише в съобщението.

Последвайте канала на

БТА
2464 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини