Малки и средни предприятия от Бавария искат да навлизат у нас

  • 12 октомври 2015 14:35

  • 2062
  • 0
Малки и средни предприятия от Бавария искат да навлизат у нас
© Getty Images/Guliver

Малки и средни предприятия от областта Бавария в Германия имат интерес към България за създаване на производства, коопериране и партньорства. Това е обявил Франц Пширер, държавен секретар в Баварското държавно министерство на икономиката и медиите, енергетиката и технологиите по време на среща със заместник-министъра на икономиката Любен Петров и изпълнителния директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) Мариета Захариева, съобщиха от Агенцията.

Фирмите проявяват интерес към секторите - информационни технологии, услуги, хранителна промишленост, машиностроене и др. Франц Пширер е потвърдил също и интереса на летището в Мюнхен към концесията на летище София. Държавният секретар е на посещение в България с делегация от над 30 представители на баварски компании, информира БТА.

Според Пширер трябва да се намали административната тежест за малкия и среден бизнес в България. Заместник-министър Петров е обяснил, че вече се работи по намаляването на административната тежест за бизнеса и реформата в съдебната система.  В рамките на срещата са били връчени годишните награди на представителството на Федерална провинция Бавария в България.

Последвайте канала на

2062 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини