Катар с интерес за инвестиции в транспортната ни инфраструктура, енергетика и земеделие (снимки)

Интерес за инвестиции в сферата на транспортната инфраструктура, енергетиката и земеделието заяви шейх Фейсал бин Сауд Ал Тани, ръководител на направлението за бизнес развитие на Катарската инвестиционна агенция. Представители на агенцията разговаряха днес с премиера Бойко Борисов и министри от правителството, които са на официално посещение в Доха, съобщават от пресслужбата на кабинета.

По време на разговорите беше потвърден интересът на катарската страна за опериране на линията Доха-Варна. Предстои посещение на катарска делегация в България за проучване на конкретните възможности за развитие на пристанище Варна. Особен интерес от катарска страна има и за обучение и обмяна на опит с български специалисти в сферата на управлението на въздушното движение.

В сферата на земеделието Катар има интерес да внася агнешко и телешко месо. Българската продукция привлича внимание, защото е биологично чиста, без ГМО, стана ясно по време на срещата. „Хасад Фууд“ е държавна компания създадена от катарския инвестиционен фонд и с нея се обсъждат възможности български земеделски продукти да бъдат изнасяни на катарския пазар.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова представи транспортния вертикален коридор Истанбул- България-Румъния. Отново бе повдигната и темата за строителството на пътя Русе-Свиленград, като и двете страни декларираха интерес към изграждането на трасето.

Коментари

  1. 2015.05.21 | 16:38
    Да иба майка ти и мръсна мутра все при рязаните се вре това сикаджийско мeкере
  2. 2015.05.21 | 16:38
    НАШИТЕ ДЕДИ С КРЪВ СА ОПАЗИЛИ ЗЕМЯТА НИ,А СЕГА ТОЗИ ЧИТАК Я ПРОДАВА -ПОДАРЯВА
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Пазари

още

Анкета

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Избрано от Интернет