Над 120 новости очакват медиците на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ

  • 12 май 2015 15:21

  • 1593
  • 0
Над 120 новости очакват медиците на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ
©

Над 120 новости в хуманната и денталната медицина очакват професионалистите на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ. Специализираното международно изложение ще се проведе от 13 до 15 май 2015 г. в Интер Експо Център.

Посетителите на изложбата могат да видят новости от Австралия, Австрия, Белгия, Великобритания, Германия, Гърция, Дания, Италия, Китай, Корея, Лихтенщайн, Полша, САЩ,  Словакия, Финландия, Франция, Чехия, Швейцария, Япония и др.

Традиционно изложбата се организира под патронажа на Министерството на здравеопазването и с подкрепата на съсловните организации в сектора Български лекарски съюз, Български зъболекарски съюз, Български фармацевтичен съюз.
Тази година на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ участват близо 180 фирми от България и 12 други държави - Германия, Гърция, Испания, Италия, Полша, Унгария, Китай, Корея, Пакистан, Тайван, Румъния, Русия.

Световни новости пристигат в България

На изложението специалистите ще видят технологии и системи, функционално оборудване, материали и консумативи за медицинската практика. Сред интересните продукти са ново поколение операционни зали, които дават възможност за контрол на цялото оборудване от една точка. Функция „телемедицина“ позволява осъществяване на аудиовизуална връзка с консултант от всяка една точка на света. Система за онлайн холтер наблюдение дава възможност за следене на сърдечната дейност на пациента в реално време в естествената му среда.

На БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ посетителите ще научат повече за първата паста-конец за временна ретракция на гингивата. Сред световните новости са и продукти като универсален фотополимеризиращ композит, който е промяна в парадигмата на възстановителната дентална медицина посредством иновативна цветова схема. Професионалистите ще видят революцията на стъкления хибрид - възстановителен материал за пациенти от 7 до 77 години. Избелващ робот на бъдещето и детектор за зъбна плака в помощ на цялото семейство ще бъдат сред експонатите на изложението.

Водещи професионалисти предлагат успешни практики

Съпътстващата програма е богата с много интересни събития, обучения и демонстрации. Националната пациентска организация ще проведе форум за значението на здравните досиета за пациентите. Други водещи теми са свързани с успешните практики за повишаване ефективността на денталните услуги и привличане на клиенти. По време на изложението ще бъде учредена и неправителствена организация, която ще работи за развитие на телемедицината в България. Доказани български и международни професионалисти ще направят обучения на специалистите в бранша. Dental Tribune Bulgaria за трети път организира Dental Tribune Study Club Symposia като темата тази година е „Имплантология от следващо поколение“.

Фирмите подготвят редица демонстрации на продукти, а специалистите могат да видят дори имплантологична операция на живо.

За трета поредна година 7 ваучера по 2000 лева очакват посетителите  на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ. Всеки, който има право да упражнява медицинска професия, може да участва  в инициативата. Идеята е да се подпомогне стремежът на медицинските специалисти да постигнат по-висок стандарт и качество на здравното обслужване, коментират организаторите от Интер Експо Център.

Безплатни акции за проблеми с щитовидната жлеза, диабет, наднормено тегло

Националната пациентска организация подготвя консултации за проблеми с щитовидната жлеза, тестове за вирусните хепатити B и C, за диабет и наднормено тегло. Тази година Българският Червен кръст ще наблегне на ефективността на своите младежки екипи при работа по време на кризи. На изложението участват и Централната медицинска библиотека – София, Медицинският университет в Плевен, Медицинският колеж „Йорданка Филаретова“- София.

БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ ще бъде отворена за посетители всеки ден от 13 до 15 май 2015 г. от 9.30 часа до 18.00 часа. Всички посетители могат да ползват срещу заплащане и буферния паркинг при метростанция “Интер Експо Център – Цариградско шосе”. Входът за изложбата тази година ще бъде 3 лева, а с покани - безплатен.

Повече за изложбата, програмата и новостите тази година ще научите на http://bulmedica.bg/bg.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
1593 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини