Отчита се раздвижване на пазара на имоти

  • 03 октомври 2011 13:12

  • 1105
  • 0
Отчита се раздвижване на пазара на имоти
©

Нивата на българския пазар на недвижими имоти се запазват, отчетоха от Централноевропейската мрежа на асоциациите за търговия в бранша.

Демографските промени в Източна Европа и в частност в България променят и перспективите пред пазара на жилища, но и на офиси у нас, смятат специалистите, съобщи БНТ.

Цените на жилищата намаляха покрай кризата, но не само у нас. През първата половина на 2011 година цената на семейните имоти отново падна, като се задържа сравнително висока само в най-големите градове и по морето. В Русе обаче чак сега се отбелязва известно съживяване, въпреки неблагоприятната тенденция.

България следва тенденцията в Европа - инвестициите отиват все по на изток. За хора, които от години работят у нас, напредъкът е видим.

Цената продължава да бъде водещият фактор при сделките с жилища, а онкуренцията при офисите е обикновено заради допълнителни екстри. Основен потребител на индустриалните и логистични площи са компаниите от бързооборотния сектор и фармацията в България.

Затегнатото кредитиране от банките, заради лоши ипотеки, които са над 18% от всички отпуснати и свръхпредлагането, следствие от бума в строителния сектор преди кризата, а и от налагането на обезпечения по просрочени задължения, продължават да оказват отрицателното си влияние.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1105 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини