Б. Стефанов: Държавата да се насочи към фирми, работещи за износ

  • 14 май 2014 12:27

  • 1116
  • 0
Б. Стефанов: Държавата да се насочи към фирми, работещи за износ
©

В годините преди кризата, на базата на инвестиционния бум, много фирми идваха в България, защото тук бе интересно да се инвестира. Тогава нямаше значение каква е политиката на правителство и т.н. Ситуацията обаче се промени, както и профилът на фирмите, които идват и си отиват, заяви Борислав Стефанов, инвестиционен консултант по време на петото издание на финансовия и икономически форум „Шумът на парите”, организиран от Profit.bg.

В годините преди 2009 г. инвестициите бяха във финанси, търговия и недвижимости, след това дeлът на вложените чужди средства в тези сектори падна значително. В последните няколко години в тях се наблюдаваше отлив. В последните месеци и години новите фирми, които влязоха в страната, бяха основно в сферата на производството, но много по-малко на брой в сравнение с преди.

Данните през годините показват, че инвестициите в производството са относително постоянен обем. Това е един сектор, на който България би могла да разчита, но по съвсем други причини в сравнение с 2007- 2008 г. според Стефанов.

Повече четете ТУК

Последвайте канала на

1116 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини