Български фирми с проекти във Виетнам

  • 07 април 2014 20:23

  • 1806
  • 1
Български фирми с проекти във Виетнам
© Министерски съвет

Дванайсет проекта на български и виетнамски компании са в някаква степен на готовност, като в най-напреднала фаза е  проектът на "Приста ойл" за изграждане на рециклиращи мощности за отработване на масла. Пред подписване на договор е и "Риск инженеринг" за консултанти на виетнамското правителство за проектираната ядрена мощност. Това каза министър-председателят Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 пред журналисти днес в Ханой.

В рамките на официалното посещение българският премиер разговаря с председателя на Националното събрание на виетнам Нгуен Шин Хунг и с Генералния секретар на Комунистическата партия на Виетнам  Нгуен Фу Чонг.

Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 посочи, че има проекти, свързани с електронните технологии и такива в сферата на образованието - българско ноу хау за образователната система във Виетнам. Виетнамските проекти са насочени към прокарване на път на  виетнамските контейнери към Европа.

По думите на Орешарски бизнесът работи и по други проекти. Склонни сме да подкрепим всички, които биха могли да се реализират между двете страни, добави премиерът. Той отбеляза, че два от визираните проекти са за виетнамски инвестиции в България, а останалите десет са български инвестиции във Виетнам или партньорства с Виетнам.

Реализирането на проектите зависи най-вече от активността на бизнеса , що се касае до съдействие от страна на властите на двете страни - това се опитваме да направим с тези срещи, посочи министър-председателят.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1806 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
българин

2014.04.14 | 07:45

1
Пак взимане-даване с комунисти, докога ще ги търпим такива .

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини