Разплатихме голяма част от задълженията към бизнеса, хвали се Захариева

  • 06 ноември 2014 14:30

  • 1039
  • 1
Разплатихме голяма част от задълженията към бизнеса, хвали се Захариева
© Булфото

Разплатихме голяма част от задълженията към бизнеса. Това каза вицепремиерът Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на при представяне на отчет за изпълнението на приоритетите в икономическата политика на служебния кабинет.

Захариева заяви, че над 450 млн. лева са разплатени само по ОП „Околна среда” и ОП „Регионално развитие”. „Рисковете от загуба на средства са сведени до много по-малки нива, отколкото когато ги заварихме. Най-важните задачи бяха работа по програмите, по големите инфраструктурни проекти, възстановяване на нормалния диалог и публичност в сектор „Енергетика”. В голяма част сме успели”, добави вицепремиерът, цитирана от Фокус.

„Посочихме ясните си задачи и цели, които имаме. По-голямата част от тях в нашия ресор са изпълнени. Една от най-важните беше да се създадат необходими предпоставки за устойчив баланс в енергетиката. Ускорихме работата по програмата за енергийно обновяване на българските домове. Имаше риск от загуба на средства в размер на над 500 милиона лева. Успяхме да възстановим плащанията по тези две спрени програми в края на първата седмица от работата на служебния кабинет. Ускорихме работата и приключихме проверките по спрените програми по ОП „Околна среда” и ОП „Регионално развитие”, посочи Захариева.

Тя обясни, че е имало протести на служители по строежа на автомагистрала „Хемус”, като правителството е успяло да разплати заплатите.
„Приехме конкретни действия, свързани с големите инфраструктурни проекти. Обещахме прозрачно отношение с гражданското общество. Провели сме редица обществени обсъждания. Успяхме да приключим тръжната процедура, започнала по времето на предишния служебен кабинет – по картотиране на всички дюни по Черноморието – зона А и зона Б”, допълни Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

„В Сектор „Води” буквално не се случваше нищо една година. Направихме ясен график за реформи в сектора, който е изключително важен, редица разговори със заинтересованите министерства и НСОРБ”, уточни вицепремиерът.

Последвайте канала на

1039 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2014.11.06 | 17:18

1
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че ние от АТАКА подкрепихме изборният закон на Мая Манолова, с което помогнахме на Бат Сали да стане депутат?Нима забравихте че АТАКА крепеше кворумът на ДПС и БСП повече от година? Нима забравихте че със мълчанието на АТАКА , АТАКА гласува заедно със ДПС и БСП и избраха Пеевски за шеф на ДАНС? Нима забравихте Комисиите на АТАКА за Авиотряд 28, които не доказаха никакви нарушения?Нима забравихте как Волен Сидеров удари полицай и не последва нищо? Нима забравихте как АТАКА не направи нищо срещу мюфтииството което поиска земи? Нима забравихте че докато БСП и ДПС управляваха със помоща на АТАКА и Волен Сидеров - КТБ ФАЛИРА ?Нима забравихте за Костинброд, който се оказа прах на хората в очите? Помни Сидерасто помни, иначе лошо. Сeга отивай да се кланяш на телевизията на Аллах-АлфаТВ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини