Атакуваме европейските пазари с "традиционно български" храни

  • 25 август 2011 20:37

  • 1637
  • 1
Атакуваме европейските пазари с "традиционно български" храни
© Интернет

Атакуваме европейските пазари със защитени, „традиционно български" храни. Производителите на лютеница също поискаха да отличат продуктите си като типично български, с уникален вкус.

 За да патентоват вкуса на лютеницата, производителите трябва да докажат, че консервите са на българският на пазар от 25 години. Българската лютеница обаче се прави от вносни суровини. Близо 90% от доматено пюре е китайско, съобщи бТВ.

„Има достатъчно български домати и чушки, за да произвеждаме защитения продукт само от български суровини", твърдът технолозите.

Процедурата по обявяване на даден продукт за „типично български" отнема най-малко две години. На финален етап е одобрението за горнооряховският суджук.

Обсъжда се и идеята да се защити вкусът на розовото сладко.

Отличителният знак в чужбина ще гарантира по-високо качество на потребителя и уникален вкус.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1637 1

Коментари 1

Добави коментар
йован

2011.08.29 | 22:42

1
и сирене си купуваме,и суджук,но за износ е друг вкус

Добави коментар

Водещи новини