Най-добрите Балкански вина се събират в София за 13-тото издание на Балканския международен винен фестивал

  • 28 юни 2024 14:37

  • 1741
  • 0
Най-добрите Балкански вина се събират в София за 13-тото издание на Балканския международен винен фестивал
©

След огромния успех на миналогодишното издание, Балканският международен винен фестивал се завръща с още по-голям мащаб и вълнение, очаквайки над 10 000 посетителя. От 27 до 29 юни, виненото градче пред Националния дворец на културата (НДК) в град София ще бъде домакин на изключително събитие, което обещава неповторимо изживяване за всички любители на виното и културата.

Балканският международен винен фестивал е известен с изключителните си вина и завладяващата атмосфера, като събира на едно място любители на виното, професионалисти от бранша и уважавани винопроизводители от целия регион. Тазгодишното издание е ознаменувано като най-успешното досега, като представя голяма част от наградените вина от Балканския международен винен конкурс, който се проведе по-рано през този месец. Посетителите на фестивала ще имат възможността да се насладят на повече от 1000 висококачествени вина от всички краища на Балканския полуостров, включително носителите на Гранд трофея и други наградени вина.

В първия ден от фестивала, на 27 юни, се проведе и официалната церемония по награждаване, водена от управляващия директор на Балканския Международен Винен Конкурс и Фестивал, г-жа Галина Нифору. На бляскавата сцена бяха връчени отличията от Балканския Международен Винен Конкурс в различните категории.

В оставащите два дни - 28 юни от 17 до 22 ч. и 29 юни от 13 до 22 ч., посетителите ще могат да се насладят на завладяващи винени дегустации, както и специални кътове за храна, които ще предлагат изкушения за всички сетива, а на 29 юни (събота) от 20 ч. Велека Цанкова и нейният бенд в състав Станислав Арабаджиев (пиано), Даниеле Феббо (контрабас) и Борислав Петров (барабани) ще завладеят сцената за една незабравима джаз вечер.

Присъединете се към 13-то издание на Балканския международен фестивал на виното и открийте магията на балканските вина, музиката и кулинарните изкушения. Тази тридневна феерия обещава незабравимо изживяване и възможност да се потопите в богатството на балканската винена култура.

За повече информация относно Балканския международен фестивал, посетете уебсайта https://balkanswine.eu/home/. Билети могат да бъдат закупени от партньорската мрежа на eventim и epaygo, както и на място.

Последвайте канала на

(платено съобщение)

Novini.bg
1741 0

Водещи новини